Balkan

27 godina od bitke za Žuč

Na platou Golog brda na Žuči danas je obilježena 27. godišnjica bitke za brdo Žuč iznad Sarajeva i Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo

SARAJEVO (AA) – Bitka za brdo Žuč, kao i bitke koje su joj prethodile, poput Pofaličke bitke, poruke su za one koji nas vole i one koji nas ne vole, da se vidi od kojeg su materijala Bosanci i Hercegovci napravljeni, šta su sve izdržali, kazao je danas predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Na platou Golog brda na Žuči danas je obilježena 27. godišnjica bitke za brdo Žuč iznad Sarajeva i Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

“Bitka za Žuč je ‘majka svih bitaka’ u proteklom ratu. Da nije Žuč osvojena, da nije odbranjena, ne bi bilo odbranjeno ni Sarajevo, da nije odbranjeno Sarajevo ne bi bila odbranjena ni Bosna i Hercegovina. Bitke koje su prethodile ovoj na Žuči, poput Pofalićke, to su sve poruke za one koji nas vole i one koji nas ne vole, da se vidi od kojeg su materijala Bosanci i Hercegovci napravljeni. Ovo je jedna od uporišnih tačaka BiH, da je ona pala, teško bi i Sarajevo opstalo. A da Sarajevo nije opstalo, ne bi opstala ni BiH”, kazao je Izetbegović.

Slični članci

Back to top button