Balkan

Trilaterala: Srbija, BiH, Turska

Prisustvuju predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik

BEOGRAD (AA) – Trilateralni samit Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske na kome učestvuje državni vrh tri zemlje počeo je danas u Beogradu u Palati Srbija.

Samit se održava u okviru drugog dana posete predsednika Turske Srbiji, a prisustvuju predsednik Turske Recep Tayyip Erdogan, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsedavajući i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

Pred Samit, a tokom prvog dana posete Srbiji, predsednik Turske Erdogan je juče izjavio da zemlje regije čine temelje mira i saradnje u regionu, te da je čovečanstvu umesto sukoba potreban mir, dok je predsednik Srbije Vučić rekao da se mnogo raduje održavanju samita s kolegama iz BiH.

Uoči posete Beogradu, predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je kako postoji set pitanja o kojima se može razgovarati, a među njima su migrantska kriza, pregovori između Srbije i Kosova, kao i infrastrukturna povezanost regiona.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button