Sport

Rusell Westbrook pretekao Magica Johnsona po broju triple-double učinaka

Westbrrook je fenomenalnom partijom sinoć predvodio Rocketse do prve pobjede u novoj NBA sezoni

NEW YORK (AA) – Jedan od najboljih košarkaša današnjice Russell Westbrook kasno sinoć je predvodio svoj novi tim Houston Rocketse u pobjedi nad New Orleans Pelikansima.

Rocketsi su u uzbudljivom i neizvjesnom meču savladali Pelikanse rezultatom 126:123 i bila im je to prva pobjeda u novoj NBA sezoni.

Prvi igrač meča bila je nova zvijezda Rocketsa Westbrook koji je imao triple-double učinak sa postignutih 28 poena, 10 skokova i 13 asistencija.

Westbrooku je to bio 139 triple-double u NBA karijeri, čime je pretekao slavnoh Magic Johnsona koji je to u karijeri postigao 138 puta.

“Čestitam Russelli Westbrooku što me pretekao i postao drugi igrač sa najviše triple-double učinaka u historiji NBA lige“, napisao je slavni Magic Johnson na Twitteru.

Lider na toj prestinoj listi NBA zvijezda je i dalje Oscar Robertson koji je dvocifreni učinak poena, skokova i asistencija imao na čak 181 utakmici. Međutim, samo je Westbrook u historiji NBA lige uspio triple-double učinke imati u tri uzastopne sezone. Što je najbolja potvrda njegove konstantne forme.

Slični članci

Back to top button