Balkan

Crna Gora: Uhapšen sekretar Vrhovnog državnog tužilaštva

Prethodnih dana objavljen je audio snimak u kojima Vujošević tvrdi da je podmićivao Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao

PODGORICA (AA) – Sekretar Vrhovnog državnog tužioca Nenad Vujošević uhapšen je danas na podgoričkom aerodromu i u toku je njegovo saslušanje u tužilaštvu.

Vujošević se sumnjiči da je dio kriminalne grupe na čijem je čelu predsjednik Atlas grupe, biznismen Duško Knežević, koji se nalazi u Londonu, a koga crnogorski nadležni organi sumnjiče da je oštetio budžet države za više od 500 miliona eura.

Prethodnih dana Knežević je objavio audio snimak u kojima Vujošević u telefonskim razgovorima sa Kneževićem tvrdi da je podmićivao Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića, koji je to demantovao.

Vujošević je prošlog petka napustio Crnu Goru, dva dana prije objavljivanja prvog audio snimka.

Advokati Vujoševiča su kazali da on nije u bjekstvu, već da je u Srbiji bio na liječenju i za to imaju medicinsku dokumentaciju koju će priložiti istražiteljima.

Za Kneževićem, koji se sumnjiči da je bio na čelu više grupa koje su se bavile privrednim malverzacijama, pranjem novca, utajom poreza i doprinosa raspisana je 27. februara, po zahtjevu Interpola Podgorica, međunarodna potjernica.

Slični članci

Back to top button