Balkan

Izvoz Turske premašio 180 milijardi dolara

Ministar industrije i tehnologije Republike Turske Mustafa Varank je kazao da je uspjehu cijele zemlje posebno doprinijela dobra i efikasna saradnja državnih vlasti sa privatnim sektorom i privrednicima

AFYONKARAHISAR (AA) – Ministar industrije i tehnologije Republike Turske Mustafa Varank je, podsjetivši da je u njegovoj zemlji nedavno predstavljen dugo očekivani prvi autentični turski automobil, istakao je da je to ogroman uspjeh za Tursku koji najbolje pokazuje ekonomski napredak koji bilježi ova zemlja.

“Taj uspjeh dolazi kao rezultat naše snažne političke volje kao, strateškog djelovanja ali i dinamičnog privatnog sektora”, kazao je Varank u obraćanju privrednicima u turskom gradu Afyonkarahisaru.

Istakao je da je uspjehu cijele zemlje posebno doprinijela dobra i efikasna saradnja državnih vlasti sa privatnim sektorom i privrednicima.

“Sada nastojimo da naša zemlja postane snažan globalni igrač po pitanju novih tehnologija i proizvoda s dodanom vrijednošću”, rekao je turski ministar, napominjući da je od ključne važnosti za svaku zemlju da njeni građani imaju povjerenje u ekonomiju.

Slični članci

Back to top button