Balkan

Koc: Turska obezbijedila pomoć BiH u borbi protiv korona virusa

U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju, navodi se u izjavi ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koca

SARAJEVO (AA) – Ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc saopćio je kako je Turska obezbijedila pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv korona virusa.

Koc u izjavi, koju je proslijedio Ured za medije Ambasade Republike Turske, podsjetio je kako je u vrijeme kada se čitav svijet bori protiv pandemije virusa, saradnja, solidarnost i uzajamno pomaganje su jedini način da u ovoj borbi budemo uspješni.

Dodao je kako će rezultat ovih napora će biti zajednički i apsolutni uspjeh svih.

”Turska je u tom duhu, kao odraz važnosti koju pridaje solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom u teškim vremenima, obezbijedila pomoć u vidu raznih medicinskih materijala. U ovim teškim danima moramo nastaviti raditi u duhu jedinstva i solidarnosti i u okviru zajedničkih ljudskih vrijednosti koje nas drže na okupu, te moramo doslovno slijediti sve mjere opreza koje se poduzimaju. Moramo istaći ovom prilikom da s divljenjem i poštovanjem pratimo kako građani Bosne i Hercegovine poštuju poduzete mjere”, navodi se u izjavi Koca.

Ambasador dodaje kako su uvjereni da ćemo zajedno, u duhu solidarnosti, prebroditi ovaj izuzetno težak proces s kojim se čovječanstvo suočava.

Slični članci

Back to top button