Balkan

Da li padom Kurtijeve vlade počinje razmena teritorija?

PRIŠTINA (AA) – Nakon deset sati debate Skupština Kosova danas je izglasala nepoverenje Vladi premijera Albina Kurtija, na inicijativu Demokratskog saveza Kosova, partije koja je deo vladajuće koalicije sa Kurtijevim Pokretom “Samoopredeljenje”.

Za nepoverenje Vladi Kosova glasala su 82 poslanika, protiv je bilo 32 i jedan uzdržan, a bila je potrebna prosta većina od 120 poslanika Skupštine ili 61 glas.

Za nepoverenje vladi glasala je većina poslanika Demokratskog saveza Kosova (LDK), poslanici opozicinih partija Demokratske partije Kosova, Alijanse za budućnost Kosova, Socijaldemokratske incijative, Alijanse za novo Kosovo, kao i “Srpska lista” i poslanici nesrpskih manjinskih zajednica.

Memli Krasniqi, šef poslaničke grupe opozicione Demokratske partije Kosova (PDK) kazao je da je premijer Kurti za ovaj period u kome je na čelu Vlade podstakao i orkestrirao antiamerički duh, zanemarivanjem američkih preporuka i suprotstavljenim i svađalačkim diskursom prema SAD-u.

S druge strane, premijer Kurti je u svom obraćanju poslanicima rekao da rušenje vlade ima za pozadinu postizanje spremnog sporazuma o razmeni teritorija sa Srbijom.

Slični članci

Back to top button