Globus

Bivši Trumpov advokat počinje služiti trogodišnju zatvorsku kaznu

Po izlasku iz doma, prije polaska u zatvor u New Yorku, Cohen je Trumpa nazvao običnim prevarantom

NEW YORK – Bivši lični advokat američkog predsjednika Donalda Trumpa, Michael Cohen, danas treba početi da služi trogodišnju zatvorsku kaznu za učešće u nezakonitim transakcijama vezanim za isplatu navodnih Trumpovih ljubavnica, ali i za utaju poreza, kao i laganje američkog Kongresa, javlja AA.

Po izlasku iz doma, prije polaska u zatvor u New Yorku, Cohen je u razgovoru sa novinarima Trumpa nazvao običnim prevarantom.

Istakao je i kako se nada da će u trenutku kada odsluži kaznu “država biti mjesto bez ksenofobije, nepravde i laži na čelu zemlje”.

“Imam još mnogo toga reći i radujem se danu kad ću moći podijeliti istinu”, dodao je.

Cohen će biti smješten u federalni zatvor minimalne sigurnosti Otisville koji se nalazi oko 100 kilometara sjeverozapadno od New Yorka.

Inače, on je jedan od dva bliska saradnika američkog predsjednika kojima su određene duže zatvorske kazne, uz Paula Manaforta, bivšeg šefa Trumpovog izbornog štaba koji je osuđen na sedam i po godina zatvora.

Cohen smatra da je to velika nepravda, tvrdeći da je sve radio “na zahtjev” njujorškog magnata, koga je tokom istrage nazvao čovjekom bez duše.

Slični članci

Back to top button