Globus

MO odgovorilo na napad sirijskog režima: Gađano više od 110 meta

U artiljerijskom napadu režimskih snaga u Idlibu pet turskih vojnika položili su živote kao šehidi, dok ih je pet ranjeno, potvrđeno je ranije danas iz Ministarstva odbrane Turske

ANKARA (AA) – U okviru pravila angažovanja i legitimne odbrane odgovoreno je na artiljerijski napad sirijskog režima u Idlibu, u kojem je pet turskih vojnika položilo živote kao šehidi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Turske.

Kako su naveli, imali su 115 režimskih meta i prema preliminarnim podacima, neutralizovan je 101 element režima.

Porodicama poginulih vojnika izraženo je saučešće, a ranjenima je poželjeno brzo ozdravljenje, navedeno je na društvenoj mreži Twitter.

“Naši elementi koji su poslani kao pojačanje u regiju Idlib odmah su odgovorili u okviru pravila angažmana i legitimne odbrane nakon nedavnih napada režima. Do sada je utvrđeno da je pogođeno 115 režimskih ciljeva u regiji, a prema prvim informacijama dobivenim iz različitih izvora, saznalo se da je neutralizovan 101 režimski element, uništena su tri tenka i dva minobacača, a pogođen je helikopter”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako su naveli, nastavljaju sa istim aktivnostima, u okviru legitimne odbrane protiv postavljenih ciljeva.

U artiljerijskom napadu režimskih snaga u Idlibu pet turskih vojnika položili su živote kao šehidi, dok ih je pet ranjeno, potvrđeno je ranije danas iz Ministarstva odbrane Turske.

U saopštenju ministarstva istaknuto je kako režimske snage intenzivno izvode artiljerijske napade na snage koje su u regiju poslane kako bi spriječile sukobe u Idlibu, osigurale granice, te spriječile daljnje migracije i humanitarnu dramu.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button