Globus

Trump na Floridi započeo kampanju za predstojeće izbore: Neću vas iznevjeriti

Svaki glas za demokrate na narednim izborima će biti glas za uzdizanje radikalnog socijalizma i uništavanje američkog sna, poručio je američki predsjednik Trump

WASHINGTON (AA) – Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump sinoć je na Floridi zvanično počeo kampanju za predsjedničke izbore koji će se u toj zemlji održati 3. novembra 2020. godine.

Prvi predizborni skup trke za novi mandat u Bijeloj kući Trump je održao u Orlandu, a uz njega su bili prva dama Melania Trump, američki potpredsjednik Mike Pence i njegova supruga Karen Pence.

 Trump je većinu govora iskoristio kako bi promovirao sve što je radio u protekle dvije i pol godine mandata,  te je pozvao simpatizere Republikanske stranke i sve Amerikance da ponovo glasaju za njega.

“Tu sam kako bih službeno započeo predizbornu kampanju za drugi mandat na funkciji predsjednika SAD-a. Obećavam vam da vas nikada neću iznevjeriti“, poručio je Trump.

Neke od glavnih tema Trumpove kampanje ponovo će biti borba protiv ilegalnih migracija, izgradnja zida na granici s Meksikom i istraga o navodnoj umiješanosti Rusije u prethodne izbore.

Oponente iz Demokratske partije nazvao je radikalnim ljevičarima.

“Svaki glas za demokrate na narednim izborima će biti glas za uzdizanje radikalnog socijalizma i uništavanje američkog sna“, poručio je Teump.

Optužio je Demokratsku partiju da radi na uništavanju SAD-a te je poručio da to neće dozvoliti.

Prisutnima se obratila i Sarah Sanders, odlazeća portparolka Bijele kuće, koja u emitivnom govoru o Trumpu i radu s njim i zaplakala na pozornici.

Trump je najveći favorit za predsjedničkog kandidat iz reda epublikanske partije, a najveće šanse da mu oponent iz reda Demokratske partije buce ima bivši potpredsjednik SAD-a Joe Biden.

Slični članci

Back to top button