Politika

Ljajić: SDPS treća po snazi partijske infrastrukture

BEOGRAD – Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS) je „treća politička snaga u zemlji po razvijenosti partijske infrastruktura, odmah posle SNS i SPS, sa više od 150 opštinskih i gradskih odbora”, izjavio je danas lider SDP Rasim Ljajić i najavio osnivanje još 10 odbora širom Srbije.

Ljajić na izbornoj skupštini beogradskog ogranka SDPS ocenio da će tim proširenjem “partijska mreža u potpunosti biti zaokružena”, a da je današnji skup „samo početak izbornih aktivnosti“ čiji je cilj priprema za redovne lokalne izbore 2024. godine.

On je ocenio da je ideja socijaldemokratije danas “u evidentnoj krizi u čitavoj Evropi” i naglasio da će, osim jačanja infrastrukture, cilj SDP Srbije biti promocija socijaldemokratskih vrednosti koje se temelje na principima slobode, pravde, solidarnosti i jednakosti, kao trajnih civilizacijskih dostignuća.

Za predsednika beogradskog odbora SDP Srbije izabran je Igor Mušić, a novi potpredsednici su Igor Jovanović, Nataša Mihailović, Marko Perović i Nemanja Radović, navdeno je u saopštenju SDPS.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button