Globus

Ruski opozicionar u komi. Sumnja se da je otrovan

Državna agencija Tass potvrdila je da je Navaljni u bolnici, na toksikološkom odeljenju intenzivne nege u bolnici u Omsku, u Sibiru.

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni (44) nalazi se u bolnici nakon što je navodno otrovan, piše britanski Gardijan.

Njegova portparolka Kira Jarmiš tvrdi da je bez svijesti te da je otrovan tako što mu je neko otrov ubacio u čaj.

Jarmiš kaže da je Navaljnom pozlilo na letu iz Tomska za Moskvu. Avion je hitno sletio u Omsk, a Navaljni je odmah prebačen u bolnicu gdje se trenutno nalazi u jedinici intenzivne njege.

– Pretpostavljamo da je Aleksej (Navaljni) otrovan tako da mu je nešto umiješano u čaj. To je bila jedina stvar koju je pio ovog jutra. Doktori kažu da je otrov brže djelovao jer je piće bilo vruće. Aleksej je trenutno bez svijesti –  napisala je Jarmiš na Tviteru.

Nedugo potom napisala je kako je u komi i u teškom stanju. Dodala je i kako još nisu dobili rezultate toksikološkog ispitivanja te da doktori odugovlače s njima te svaka dva sata govore da će biti gotovi za još dva sata.

– Evazivna reakcija doktorasamo potvrđuje da se radi o trovanju. Prije samo dva sata bili su spremni podijeliti bilo kakve informacije, a sad se očito igraju vremenom i ne kažu ono što znaju – dodaje ona.

Glavni ljekar bolnice u Omsku Aleksandar Murahovski rekao jeda je Navaljni na intenzivnoj nezi i da je njegovo stanje teško.

Prema tvrdnjama Fonda za borbu protiv korupcije, Navaljnog su već pokušali da otruju pre godinu dana kada se nalazio u pritvoru.

Izvor:Pobjeda.me

Slični članci

Back to top button