Globus

Moše Gafni i Jakov Ašer traže zabranu “deljenja hrišćanske ideologije” u Izraelu

To je najnoviji predlog zakona koji su u Kneset uputila dvojica zastupnika iz stranke Ujedinjeni judaizam Tore, Moše Gafni i Jakov Ašer, koji traže zabranu “deljenja hrišćanske ideologije” i “govora o hrišćanskoj veri u Izraelu”, piše B 92.

Kako piše izraelski portal All Israel News, prema predlogu tog zakona “svako ko govori o hrišćanskoj veri i poziva na nju tebalo bi da ide u zatvor na tri godine”.

“Ovaj predlog zakona zasigurno će izazvati glavobolju premijeru Benjaminu Netanjahuu zbog opasnog sukoba s evanđeoskim hrišćanima u SAD-u i širom sveta, koji su među najvećim pristalicama izraelske države”, piše portal.

Kako navodi All Israel News, dva izraelska zastupnika predlogom zakona žele da zabrane hrišćanima da objašnjavaju zašto veruju da je Isus Hrist i Bog u isto vreme.

Poslednjih godina eskalirali su napadi jevrejskih doseljenika na crkvenu imovinu, od kojih je poslednji bio napad na crkvu Getsemane, “Crkvu svih nacija”, kao i uznemiravanje hrišćana u praktikovanju njihovih obreda.

Slični članci

Back to top button