Globus

Iran u Vijeću sigurnosti pozvao međunarodnu zajednicu da se odupre tiraniji

Iranski ambasador pri Ujedinjenim narodima Majid Takht Ravanchi izjavio je kako povlačanje Sjedinjenih Američkih Država iz sporazuma predstavlja evidentno kršenje rezolucija i odluka Vijeća sigurnosti UN-a

NEW YORK (AA) – Iranski ambasador pri Ujedinjenim narodima Majid Takht Ravanchi izjavio je da se nuklearni sporazum, kao multilateralni sporazum, ne može samo jednostrano provoditi, javlja agencija Anadolija.

“Iran više ne može podnijeti sav teret kako bi sačuvao postojeći nuklearni sporazum, a ne bi ni trebao”, rekao je Ravanchi u obraćanju na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj se raspravljalo o nuklearnom sporazumu.

Istakao je kako povlačanje Sjedinjenih Američkih Država iz sporazuma predstavlja evidentno kršenje rezolucija i odluka Vijeća sigurnosti UN-a.

“Iran je i dalje krajnje odlučan da zaštiti svoje interese od američkog ekonomskog terora i svih njegovih misterioznih intriga i planova”, kazao je Ravanchi.

Dodao je kako se cijela međunarodna zajednica mora oduprijeti tiraniji i haosu koji provodi SAD.

Zamjenik stalnog predstavnika SAD-a pri UN-u, ambasador Jonathan Cohen, istakao je da je Iran posljednjih dana izazvao pravu regionalnu nestabilnost.

Slični članci

Back to top button