Globus

Italija: Od korona virusa umrla 21 osoba, 46 izliječenih

Vlasti pokrajine Lombardije, najteže pogođene korona virusom, zatražit će od Vlade Italije da preventivne mjere ostanu na snazi još najmanje sedam dana

RIM (AA) – U Italiji je broj zaraženih korona virusom u petak porastao na 888, dok je do sada umrla 21 osoba, a 46 je izliječeno, objavile su italijanske vlasti.

Vlasti pokrajine Lombardije, najteže pogođenom korona virusom, zatražit će od Vlade Italije da preventivne mjere ostanu na snazi još najmanje sedam dana.

Nakon prvih zabilježenih slučajeva korona virusa prošle sedmice, italijanska vlada je u karantinu smjestila oko 50.000 stanovnika koji žive u deset gradova u Lombardiji, a nešto blaže mjere uvela je u ostatku regije.

U međuvremenu, broj zaraženih korona virusom u Njemačkoj je porastao na 53.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) u petak je povećala globalni stepen rizika od korona virusa sa “visok” na “veoma visok”.

Kina je do sada WHO-u prijavila ukupno 78.959 slučajeva zaraze korona virusom, odnosno COVID-19, uključujući 2.791 smrtni slučaj. Izvan Kine je zabilježen 4.351 slučaj u 49 zemalja sa 67 smrtnih slučajeva.

Slični članci

Back to top button