Politika

Tadić: Dverima ništa ne verujem

Ne znam da li će biti razgovora unutar opozicije o ujedinjenju, ali je važno da imamo razgovor o zajedničkom nastupu, rekao je danas predsednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji šef države Boris Tadić.

Na pitanje da li očekuje da paralelno sa razgovorima sa predstavnicima Evropskog parlamenta počnu i razgovori unutar opozicije o ujedinjenju, Tadić je rekao da ne zna da li će biti dijaloga na tu temu, ali da je važno da se predstavnici stranaka koje su nasuprot vlastima, dogovore o sinergičnom nastupu na izborima.

Ne možete očekivati da stranke levog centra, proevrospke orijentacije, nastupaju u opozicionoj koloni zajedno s Dverima. Po mom mišljenju to je bila greška. U pitanju je stranka koja koketira sa ljotićevstvom i koja je imala ekstremno desničarski pristup, rekao je Tadić za televiziju Nova S.

Ja Dverima ništa ne verujem od samog početka, jer je to stranka koja je mahala mojom zatvorskom lutkom na izborima 2012. godine i bila suštinski podržavalac SNS na tim izborima, poručio je on.

Tadić se osvrnuo i na nedavno održane izbore u Demokratskoj stranci i ocenio da je ta partija danas sa mnogo manji uticajem u društvu u odnosu na period kad je on bio na čelu države i DS.

To je stranka koja nekada i ne beleži rejting u istraživanjima javnog mnjenja i za mene je to bolna činjenica. Voleo bih da se stvari drugačije odvijaju i da DS ima drugačiju ulogu u društvu, a ne da bude samo jednog političkog bloka i po tome prepoznata, naglasio je on.

Upitan da li postoji mogućnost da sarađuje sa Demokratskom strankom, Tadić je rekao da nema ništa protiv razgovora sa bilo kojim krilom DS. Uostalom i sve opozicione partije su, manje ili više, nastale iz Demokratske stranke. Stranke Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, pa i Aleksandra Šapića, konstatovao je on.

Slični članci

Back to top button