Politika

Hajdinović: Skupština je mjesto gdje se zastupaju interesi građana

Doktorka je 16. decembra izabrana za novu predsjednicu Skupštine Novog Pazara

Tokom 2019. u prvi plan političkih zbivanja u Novom Pazaru došla je dr. Hanadi Hajdinović.

Osim što liječi brojne pacijente prema kojima je izuzetno posvećena, Hanadi je aktivana i u politici gdje uvijek odmjereno i tolerantno nastupa.

Hanada Hajdinović je rođena je 1979. godine u Novom Pazaru. Završila je Gimnaziju u Novom Pazaru sa priznanjem „Učenik generacije“, a zvanje doktora medicine dobila je na Medicinskom fakultetu Unverziteta u Sarajevu, gdje je studije okončala sa velikim uspjehom i diplomirala ocjenom 10.

Profesionalnu karijeru započela je u Specijalnoj bolnici za progresivne mišićne i neuromišićne bolesti Novi Pazar, gdje radi do danas.

Specijalističke studije Neurologije upisuje na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2015. godine i trenutno je na završnoj godini. Govori engleski jezik. Udata je i majka troje djece.

Ona je 16. decembra izabrana za novu predsjednicu Skupštine Novog Pazara, na prijedlog SDA Sandžaka. Nedavno je pozvala sve odbornike lokalnog parlamenta da im i tokom 2020. godine želje i potrebe građana budu prioritet u radu.

“Skupština je mjesto gdje se zastupaju interesi građana i iznalaze najbolja rešenja njihovih problema, sa ciljem da se obezbijede bolji i sigurniji život za sve nas”, poručila je Hanadi Hajdinović.

Slični članci

Back to top button