Politika

Fehratović i Bačevac zatražili odgovornost za ubistvo u Priboju

NOVI PAZAR – Narodni poslanici Jahja Fehratović i Muamer Bačevac zatražili su danas hitnu reakciju nadležnih državnih organa na hapšenju i kažnjavanju policajca Igora A. (28), koji je osumnjičen da je u Priboju ubio Ervina Ćelahmetovića (35).

Samostalni poslanik Jahja Fehratović pitao je na početku sednice Skupštine Srbije da li će policajac specijalnih jedinica koji je ubio čoveka u Priboju biti pravedno kažnjen.

On je naveo da je pre dve večeri policajac Srbin ubio 35-ogodišnjeg Bošnjaka i da niko iz Priboja ne želi da se ta situacija politizuje, ali da se ne može zaboraviti da je pretnji, uvreda i pritisaka bilo i ranije.

Fehratović je podsetio kako su ranije, takođe pripadnici policije pevali “Božić je, pucaj u džamije”, da je tada rečeno kako će oni biti procesuirani, ali da je reakcija izostala, te je sve vodilo ka najtežim zločinima, kakav je ovaj koji je počinio Igor A.

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Muamer Bačevac rekao je da je danas u Priboju dan žalosti i da je takvu odluku donela opština u kojoj četiri petine čine Srbi, jer su odnosi Srba i Bošnjaka u većini slučajeva dobri.

I on se osvrnuo na incident iz aprila kada je grupa policajaca iz Priboja na proslavi pevala neprimerenu pesmu o pucanju u džamije.

“Ja sam i tada rekao da dobre odnose Srba i Bošnjaka treba graditi pažljivo, kontinuirano i da je to težak put. A ljude koje prave takve incidente kazniti za primer i javno”, rekao je Bačevac.

On je tražio od ministra da mu dostavi kako su ti ljudi sankcionisani i da policajac čije su školovanje plaćali svi građani i kojeg i sada plaćaju da ih štiti, što pre bude kažnjen za ubistvo.

Slični članci

Back to top button