Politika

Dvije i po godine nema sudskog epiloga za smrt Šemsudina Kučevića

Evo još jednog primera kako radi pravosuđe u novopazarskom kraju.

NOVI PAZAR – Prošlo je više od dvije i po godine, a nema sudskog epiloga za smrt Šemsudina Kučevića, bivšeg predsednika opštine Tutin.

Osnovni sud u Novom Pazaru, Sudska jedinica u Tutinu donijela je rješenje kojim se oglasila “stvarno nenadležnim” za vođenje postupka u predmetu okrivljenog Fadilja Prelića iz Tutina za krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, javlja SNews.

U rješenju koje je od strane sudije Vine Veljović donošeneo 11. marta ove godine je navedeno da predmet treba dostaviti Višem sudu u Novom Pazaru, kao stavrno nadležnom sudu.

U obrazloženju ovakve dodluke se ističe da je prije otvranja glavnog predmeta zamjenik Osnovnog javnog tužitelja iz Novog Pazara predložio sudu da donese rješenje kojim će se oglasiti nenadležnim u ovoj pravnoj stvari, bez obzira na postoeći pravnik akt i spise predmeta dostavi na nadležnost višem sudu u Novom Pazaru.

“Jer u istim (spisima predmeta) postoje dokazi o uzorku krvi za okrivljenoh br,2049 od 18.10.2017. godine sa količinom u krvi od 0,49 mg, kao i nalaz i mišljenje vještaka dr. Seljatina Kajkuša Kt.1023/17 od 16.03.2018. godine”, stoji u obrazloženju.

U ovom predmetu je okrivljen Fadilj Prelić, radnik jedne srednje škole iz Tutina, koji je kobnog dana vozio automobil marke “Škoda” u kojem je, nakon promjene pravca kretanja, udaranja u drvo i slijetanja s puta, smrtne povrede zadobio Šemsudin Kučević.

Šemsudin Kučević je izgubio život 12. oktobra 2017.

Slični članci

Back to top button