Politika

ILI OSMANI, ILI NOVI IZBORI

Kurti je naveo da Samoopredeljenje ne želi ponovne izbore i da stranke u skupštini imaju izbor: "Ili preko 80 glasova u kutiji za Vjosu Osmani, ili preko 500.000 glasova u kutiji za Pokret Samoopredeljenje".

PRIŠTINA, 03. april 2021.(FoNet) – Premijer Kosova i vođa pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti pozvao je danas parlamentarne stranke da glasaju za Vjosu Osmani za novu kosovsku predsednicu ili će na novim izborima, njegov pokret osvojiti više glasova nego na prethodnim.

Kurti je nazvao “histeričnom panikom” reakciju opozicije u kosovskoj skupštini povodom Nacrta o izmeni Zakona o izborima, preneo je RTS.

Opozicija je zatražila od Kurtija da Vlada povuče predlog izmene zakona, jer u suprotnom neće prisustvovati izboru Vjose Osmani za predsednicu, što neminovno vodi u nove parlamentarne izbore.

Po hitnom postupku Vladine izmene Zakona o izborima u petak uveče nisu izglasane, a Kurti je poručio da će nacrt zakona biti izglasan u redovnom postupku.

“Ako ne ubrzanim postupkom, iako smo izgubili mnogo vremena, onda redovnim postupkom. Sve legalno, da se poboljša tako važan zakon. Parlamentarne stranke koje su u Skupštini zbog volje građana, ne mogu da budu ucenjene mehanizmima koji olakšavaju izražavanje izbora građana, izražavanje volje naroda, koji je izvor suvereniteta”, napisao je Kurti na fejsbuku.

Slični članci

Back to top button