Politika

Ko će voditi Bošnjačku stranku Crne Gore

PODGORICA – Odlaganje kongresa Bošnačke stranke (BS) tek za dvije godine, nakon parlamentarnih izbora koji se očekuju za kraj 2020, moglo bi nanijeti štete toj partiji koja već mjesecima funkcioniše bez predsjednika, rekli su “Vijestima” izvori iz te partije.

Bošnjačku stranku koordiniraju tri potpredsjednika, nakon što je lider Rafet Husović zbog bolesti morao da se uzdržava od poslovnih aktivnosti. Zbog njegovog stanja, ali i činjenice da u partiji ne postoji jedinstvo oko toga ko bi ga naslijedio, Glavni odbor je prije dva dana odlučio da odloži kongres koji je bio planiran za jul ove godine.

Husović je za nasljednika ranije protežirao poslanika Ervina Ibrahimovića, koji je iz najjačeg partijskog odbora u Rožajama. Međutim, to nema odobravanje dijela partije. Husović je zbog toga, tvrde izvori, odustao od direktne podrške poslaniku.

Ni ministar Osman Nurković nema saglasnost šefa partije za njeno preuzimanje, jer Husović smatra da to treba da bude neko mlađi – poput Ibrahimovića i da ima dobre odnos sa članstvom. Kao nova opcija za šefa partije odnedavno je i njen direktor, bivši potpredsjednik Skupštine Suljo Mustafić.

Za njega, kako je rečeno “Vijestima”, dio partijskih aktivista vjeruje da ima političkog znanja za izazovnu poziciju, ali on ne uživa podršku Husovića koji je i opstrurao njegov izbor za poslanika. Nedostatak mu je i što je iz barskog odbora BS-a, koji je među slabijima u partiji.

Slični članci

Back to top button