Politika

Zukorlić čestitao Imamoğluu

NOVI PAZAR – Lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić čestitao je danas izbor za gradonačelnika Ekremu Imamoğluu.

“U lično ime i u ime Stranke pravde i pomirenja te Bošnjaka Sandžaka, upućujem Vam bratske i srdačne čestitke na brilijantnoj ovjeri pobjede na proteklim izborima za gradonačelnika Istanbula”, poručio je Zukorlić novom istanbulskom gradonačelniku.

“Povjerenje koje ste dobili od dominantnog broja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka i Bosne dokazuje da Vaš izbor za gradonačelnika Istanbula navješćuje još intenzivniju brigu o našoj braći te osjećaj za probleme s kojima se svakodnevno susreću”, poručio je Zukorlić.

On izražava nadu i da će Ekrem Imamoğlu mandat usmjeriti ka osnaživanju individualnih i kolektivnih prava svih građana i zajednica, te da će Bošnjaci Istanbula u njemu imati iskrenog prijatelja.

“Želim Vam puno uspjeha u radu na opću korist građana Istanbula kao i cijele Turske, uz poruku da u nama Bošnjacima Sandžaka, Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate iskrene prijatelje spremne na saradnju na obostranu korist naših naroda”, poručio je Zukorlić.

Slični članci

Back to top button