Politika

Pavle Grbović: Svi treba da idu na izbore

BEOGRAD (FoNet) – Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović izjavio je večeras da formalno nisu doneli odluku o izlasku na izbore, ali misli da svi treba da učestvuju na njima.

On je, gostujući na televiziji N1, rekao da se nada da će se napraviti koalicioni dogovor sa blokom stranaka koje imaju načelni dogovor o zajedničkom izlasku na izbore, kao i sa nekim drugim organizacijama.

„Mi sa Strankom slobode i pravde i Demokratskom strankom imamo višegodišnju saradnju i ona se uopšte ne dovodi u pitanje. Vrlo lako smo se sporazumeli sa svim našim partnerima i otvoreni smo za sve potencijalne partnere“, kazao je Grbović.

Dodao je da je Narodna stranka „novi akter u toj priči“ i da „definitvno vide sebe u tom bloku“, a nada se da će se to vrlo brzo i ozvaničiti.

Grbović je rekao da Narodnoj stranci zamera na pojedinim komentarima nakon odluke o izlasku na prošle izbore.

„Bilo je tu svakakvih reči, ali nemam ništa od toga da zadovoljavam sopstvenu sujetu ili da nekome uzvraćamo. Mislim da je važno na kraju šta ćemo uraditi. Ako je za neki uspeh važno da ja pređem preko nekih uvreda, ja ću preći preko nekih uvreda“, istakao je Grbović .

On je potvrdio da se na sastancima opozicionih stranaka nije diskutovalo o mogućoj kandidaturi Zdravka Ponoša na predsedničkim izborima.

„Ne možemo da imamo predsedničkog kandidata pre dogovora o zajedničkom učešću na predsedničkim izborima. Imam pozitivno mišljenje o Ponošu, ali ne znam da li će on biti zajednički kandidat“, kazao je Grbović.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button