Politika

Esad Džudžo podnio ostavku

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo podneo je danas neopozivu ostavku na mesto većnika u ovom nacionalnom organu, saznaje radio Sto plus.

Džudžo je u pisanoj ostavci nosiocima lista “Samoopredeljenje” i “Vakat je”, Sulejmanu Ugljaninu i Saitu Kačaporu, naveo da ostavku podnosi u cilju očuvanja svega što je postignuto u proteklom periodu i sprečavanju daljih podela unutar BNV i bošnjačkog naroda.

“Želim da izrazim zahvalnost svim saradnicima i svim većnicima na saradnji u dosadašnjem procesu ostvarivanja prava i sloboda, kao i poboljašanju položaja bošnjačkog naroda u Sandžaku. Apelujem na sve većnike i pozivam sve većničke liste, političke partije i druge organizacije koje se zalažu za prava Bošnjaka, na jedinstvo u cilju rešenja položaja bošnjačkog naroda i statusa Sandžaka, za šta sam kao predsjednik BNV ponudio i adekvatan i ostvariv model”, navodi se u ostavci u koju je radio Sto plus imao uvid.

On je dodao da je u proteklih nekoliko decenija svu svoju energiju, ljubav i znanje posvetio poboljšanju položaja Bošnjaka na svim prostorima na kojim žive i rešavanju statusa Sandžaka.

“Ostajem na usluzi BNV, Stranci demokratske akcije Sandžaka i svom bošnjačkom narodu za sve vrste i oblike delovanja kojim mogu doprineti u daljem ostvarivanju tih plemenitih ciljeva“, navodi se u Džudžovoj ostavci.

Pre nedelju dana izborna lista “Samoopredeljenje” tražila je od Džudža da podnese hitnu i neopozivu ostavku i vrati mandat većnika ovoj listi u najkraćem mogućem vremenskom roku, a on se oglasio na Facebooku da to neće učiniti.

Nakon toga je za danas u 17 sati zakazao sednicu BNV, na kojoj bi trebalo da će mnoge dileme, koje su poslednjih dana prisutne u javnosti, biti rešene.

Izvor: Radio Sto Plus

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button