Politika

Jasmina Curić nova predsednica BNV-a

Prethodno sa mesta predsednika najvećeg predstavničkog tela Bošnjaka u Srbiji smenjen Esad Džudžo

NOVI PAZAR (AA) – Glasovima osamnaest većnika sa listi “Samoopredjeljenje – dr Sulejman Ugljanin” i “Vakat je – prof. dr Sait Kačapor”, većnica sa liste Sulejmana Ugljanina, univerzitetska profesorica Jasmina Curić imenovana je danas za novu predsednicu Bošnjačkog nacionalnog vijeća.

“BNV je najveće političko i predstavničko telo Bošnjaka u ovoj zemlji, biti na čelu te institucije velika je čast i obaveza. Zahvaljujem na datom poverenju. Pozivam sve Bošnjake da zajedno radimo na istim ciljevima. Radiću u interesu građana Sandžaka, posebno Bošnjaka sa ciljem boljeg pravno i ekonomski sigurnijeg života građana Sandžaka”, rekla je u svom prvom obraćanju javnosti novoizabrana predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Srbiji Jasmina Curić.

Novoimenovana predsednica BNV Jasmina Curić po struci je doktor nauka iz oblasti agroekonomije. Radno je angažovana na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru.

Prethodno su većnici te dve liste na redovnoj sednici BNV sa mesta predsednika najvećeg predstavničkog tela Bošnjaka u Republici Srbiji smenili Esada Džudžu.

Džudžo je nešto ranije danas podneo ostavku na mesto većnika u BNV-u ali ne i na mesto predsjednika te ustanove.

Slični članci

Back to top button