Politika

Fehratović nosilac liste “Zajedno za budućnost i razvoj”

BEOGRAD – Potpisan je koalicioni sporazum liste ZAJEDNO ZA BUDUĆNOST I RAZVOJ – KOALICIJA ZA MIR I TOLERANCIJU, saopštio je novoizabrani lider ove liste prof. dr. Jahja Fehratović.

Potpisnici koalicionog sporazuma su predstavnici 13 stranaka, pokreta i udruženja nacionalnih zajednica u Republici Srbiji.

Potpisinici sporazuma su nosilac liste prof. dr. Jahja Fehratović, Bošnjačka građanska stranka – Jasminko Hadžisalihović, Stranka Crnogoraca – Marijana Ivović Vukotić, Vlaška narodna stranka – dr Predrag Balašević, Građanski savez Mađara – Laslo Rac Sabo, Demokratska zajednica Hrvata – prof. dr Tomislav Stantić, Građanska stranka Grka Srbije – Vassilios Proveleggios, Vojvođanski pokret – Robert Karan, Tolerancije Srbije – Dragan Pavlović, Savez Jugoslovena – Goran Miladinović, Unije ženske romske mreže i neromske mreže Srbije – Rukija Bektešević i Unija banatskih Rumuna – Aleksandar Balan, te ovlašćeno lice prof. dr. Ferid Bulić.

Ova koalicija će na predstojećim parlamentarnim izborima ići kao manjinska lista, a okuplja više od deset različitih nacionalnosti.

Nosilac liste prof. dr. Jahja Fehratović je rekao medijima da u izbornom štabu vlada odlična atmosfera, a svi predstavnici koalicije su spremni za rad na terenu kako bi kroz kampanju koja nosi naziv “Oči u oči” razgovarali sa građanima o svim problemima u zemlji i ponudili program razvoja i reforme društva.

“Predvodim vrlo ozbiljne i iskusne ljude, mi smo manjinska lista koja ima kao osnovni zadatak da i Srbiji i cjelokupnoj međunarodnoj zajednici predstavimo sve manjinske narode kao faktor stabilnosti i generator razvoja Srbije. Zalagaćemo se za mir, toleranciju i dijalog na svim društvenim poljima i očuvanje ekonomske i energetske stabilnosti što će biti veliki izazov u teškim međunarodnim izazovima”, rekao je prof. dr. Jahja Fehratović.

“Bićemo korektni prema svim učesnicima izbornog procesa. Neće nam biti teško da naše najuspešnije ljude iz dijaspore dovedemo u Srbiju kao inivestitore. Znamo i možemo da vodimo politiku razvoja i tolerancije. Ne plašimo se rada ni izazova”, poručio je prof.dr. Fehratović.

Slični članci

Back to top button