Politika

Dobri odnosi Srbije i Kine

Odnosi između Srbije i Kine su tradicionalno dobri i uprkos svim preprekama poslednjih godina dostigli su potpuno novi nivo, zaključeno je na današnjem sastanku predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića i ministra spoljnih poslova Kine Van Jia.

Dačić je izrazio veliku zahvalnost Kini na pomoći koju je tokom prethodne godine uputila narodu Srbije zbog krize izazvane pandemijom i istakao da je nesebična pomoć koju Kina nastavlja da pruža pravi dokaz strateškog partnerstva i prijateljstva naše dve zemlje.

Ji je rekao da njegova poseta predstavlja još jednu potvrdu prijateljstva dve zemlje, a zahvalio je Dačiću na doprinosu koji je na svojim prethodnim funkcijama dao razvoju dobrih odnosa Srbije i Kine, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije.

Dačić se zahvalio i na principijelnoj podršci Kine u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, a istakao je zainteresovanost Srbije za dalje intenziviranje političkog dijaloga na najvišem i visokom nivou, kao i za unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Kada je u pitanju rad parlamenata, Dačić i Ji su konstatovali da bilateralni parlamentarni odnosi danas dobijaju novi zamah kroz sveobuhvatno strateško partnerstvo i istakli da se saradnja poslanika realizuje veoma uspešno kroz saradnju Grupa prijateljstva i kroz rad Komisije za saradnju između Narodne skupštine i Svekineskog narodnog kongresa.

Slični članci

Back to top button