Politika

Zukorlić pozvao Ljajića i Ugljanina da izađu na izbore kroz jedinstvenu bošnjačku listu

NOVI PAZAR – Lider Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić pozvao je danas Rasima Ljajića i Sulejmana Ugljanina da zajedno nastupe na predstojećim republičkim i lokalnim izborima kroz jedinistvenu bošnjačku listu.

Zajedničkim izlaskom na izbore pokazali bi političku zrelost, odgovornost, snagu i sposobnost da partikularne interese stave po strani, poručio je Zukorlić.

“Okupićemo se oko osnovnih načela vezanih za Sandžak, za status Bošnjaka u Srbiji i Islamsku zajednicu, kao nespornih istorijskih kategorija jedinstva. Pitanje podele vlasti, bar sa naše strane, biće manje važno”, rekao je Zukorlić.

“Nezvanično znam da srpske stranke na prostoru Sandžaka rade na tome da na predstojećim izborima nastupe sa zajedničkom srpskom listom, što je pozitivno, tako da bi u tom slučaju imali neku vrstu etničko-prirodnih političkih odnosa. Na republičkom nivou bi to bila pravila koja važe za sve ostale u parlamentu, a na lokalu bi u svim sandžačkim gradovima, od Novog Pazara do Priboja, imali relacije dogovora između bošnjačke i srpske liste”, rekao je Zukorlić.

Slični članci

Back to top button