Sport

Pripreme fudbalske reprezentacije BiH: Priključili se Džeko i Sarić

Ne treba posebno apostrofirati da je Pjanić jedan od naših glavnih igrača i da nam nedostaje, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete da nadomjestimo taj izostanak, rekao pomoćni trener Ciprić

SARAJEVO (AA) – Fudbalska reprezentacija BiH drugi dan se priprema za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u gostima protiv Finske i Italije. Gordan Ciprić, pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog kazao je da se tim polako kompletira. Stigli su Edin Džeko i Elvis Sarić, a u nedjelju očekuju dolazak Bojana Nastića, koji je naknadno pozvan.

“Što se tiče samog treninga sve je bilo u redu, jedinu laganu ozljedu, zategnuće zadnje lože ima Eldar Čivić. On je samo za danas dobio poštedu, a od sutra je opet s nama u treningu“, rekao je Ciprić.

Osvrnuo se i na otežavajuću okolnost da će Miralem Pjanić zbog suspenzije morati propustiti utakmicu u Finskoj.

“Ne treba posebno apostrofirati da je Pjanić jedan od naših glavnih igrača i da nam nedostaje, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete da nadomjestimo taj izostanak. Jednostavno koncepcijski sigurno nećemo ništa mijenjati, svoj stil igre ćemo i dalje forsirat, tako da u tom smislu se ništa neće promijeniti“, naglasio je Ciprić.

Vezni fudbaler Amer Gojak iza sebe ima sjajnu sezonu sa zagrebačkim Dinamom, te je u dobrom raspoloženju došao na okupljanje bh. reprezentacije.

“Na svakom treningu ću davati svoj maksimum, a na selektoru je da odluči koliko i kada ću ja igrati. Sigurno je da nas čeka teška utakmica, ali vjerujemo u sebe. Imamo kvalitet i dobru atmosferu i nadam se da ćemo izvući najbolji mogući rezultat“, kratko je rekao Gojak i nastavio:

Smail Prevljak, napadač RB Salzburga istakao je da je izuzetno zadovoljstvo biti među reprezentativcima BiH.

“Naravno, sretan sam što sam dio ove ekipe i daću maksimum od sebe da ostvarimo što bolje rezultate. Sigurno u toj prvoj utakmici sa Finskom imamo dobru šansu, a Italija nije ekipa od prije deset godina i mislim da i tu imamo dobre šanse. Najveći izazov za nas je da opravdamo povjerenje selektora“, kazao je Prevljak.

BiH gostuje Finskoj u Tampereu 8. juna, dok će tri dana kasnije u Torinu odmjeriti snage sa Italijom.

Poredak u grupi “J“ nakon dva kola: Italija 6 bodova, Grčka 4, BiH 4, Finska 3, Armenija 0, Lihtenštajn 0.

Slični članci

Back to top button