Sport

Mancini: BiH je i dalje glavni kandidat za plasman na EURO 2020

Bosna zaslužuje veliko poštovanje. Džeko i Pjanić su fenomenalan par. Morat ćemo biti vrlo pažljivi. Sutra to sigurni neće biti BiH koja je igrala u Finskoj, rekao je Leonardo Bonucci, reprezentativac Italije i prvotimac Juventusa

TORINO (AA) – Bosna i Hercegovina i dalje je je jedan od glavnih kandidata da se plasira ne EURO 2020. U Finskoj je bila slaba epizoda (BiH poražena 0:2, op.a.) i ovdje će igrati puno bolje. Morat ćemo se potruditi da odigramo dobru utakmicu. Džeko i Pjanić su sjajni i sve se vrti oko njih. Morat ćemo puno trčati za pobjedu. Čeka nas teška utakmica, rekao je danas u Torinu Roberto Mancini, selektor fudbalske reprezentacije Italije koja će sutra igrati protiv BiH.

Njegovo mišljenje dijeli i Leonardo Bonucci, reprezentativac Italije i prvotimac Juventusa, tj. klupski saigrač Miralema Pjanića (BiH).

”Bosna zaslužuje veliko poštovanje. BiH i Grčka su naši najveći suparnici u kvalifikacionoj grupi. Džeko i Pjanić su fenomenalan par. Morat ćemo biti vrlo pažljivi. Miralem je jedan od najvažnijih igrača za BiH i sutra to sigurni neće biti BiH koja je igrala u Finskoj”, kazao je Bonnuci.

Mancini je naglasio i da će biti izmjena u timu nacionalnog tima Italije, i pored pobjede prije dva dana u Atini protiv Grčke (3:0).

”Bit će izmjene u timu u odnosu na meč u Grčkoj. Nisam još uvijek definitivno odlučio o sastavu. Postigli smo puno golova sa različitim igračima. Trebaju nam golovi od napadača. Doći će, siguran sam. Italija je uvijek bila zemlja odličnih igrača i uvijek je bilo lako naći dobru ekipu. Sakupio sam ekipu, vidio šta imamo na raspolaganju, dao im mogućnost da igraju i vide se rezultati”, smatra Mancini, dodavši:

”Važno je da napadamo i stvaramo prilike. To znači da igramo dobro i imamo još prostora da igramo bolje”.

Nakon konferencije za medije ”azuri” su održali oficijelni trening na ”Allianz” stadionu u Torinu, što im je bila posljednja provjera forme pred susret sa popularno zvanim ”zmajevima”.

Utakmica četvrtog kola grupe ”J” kvalifikacija za EURO između Italije i BiH igra se sutra, 11. juna, od 20.45 sati na stadionu ”Allianz” u Torinu.

Poslije tri odigrana kola Italija je prva na tabeli sa devet bodova. Slijede Finska šest, BiH i Grčka po četiri, Armenija tri, te Lihtenštajn bez bodova.

Slični članci

Back to top button