Sport

Liverpul konačno osvojio titulu, zemlje bivše Jugoslavije slave

Tačno trideset godina su navijači kluba sa Enfilda čekali da njihovi miljenici ponovo budu prvaci Engleske. Sada su konačno to uspeli, pa se slavi širom sveta, a naročito na Balkanu.

„Osećaj je da je došla naplata dugova za sve ovo čekanje i patnju”, govori za BBC na srpskom Dragana Vučković, višedecenijska navijačica Liverpula, prenosi BBC na srpskom.

Kako kaže, prva reakcija je bila vrisak, kako od sreće, tako i od „nakupljenih frustracija i osećaja nepravde” zbog titula koje su ranije izmicale.

Navijači Liverpula su posle ubedljive pobede njihovog tima nad Kristal Palasom u sredu uveče, s nestrpljenjem čekali rezultat utakmice između Čelsija i drugoplasiranog Mančester Sitija.

Pobeda Čelsija u Londonu, Liverpulu je matematički obezbedila titulu, sedam kola pre zvaničnog završetka Premijer lige.

Crveni deo grada na reci Mersi ponovo slavi, a na Balkanu, klubovi navijača Liverpula u svim zemljama nekadašnje Jugoslavije, slave kao da su tamo.

„Iskreno da ti kažem, sa Liverpulom koliko smo videli nekih loših stvari, ja još ne mogu da poverujem u sve ovo”, kaže za BBC na srpskom Branko Vukoslavović, predsednik crnogorskog kluba navijača.

„Kao što je Klop rekao, niko ne može da nam oduzme ovo veselje, slavićemo u svakom slučaju, ovako ili onako”, navodi Tomaž Račič iz slovenačkog ogranka.

„Jeste da nije normalno i uobičajno, ali kad je pa Liverpul napravio nešto uobičajno”, dodaje uz osmeh.

Slični članci

Back to top button