Sport

Zbog koronavirusa prolongiran start Tour de Francea

Organizatori Tour de Francea kazali su da je nemoguće da trosedmična trka počne 27. juna iz grada Nice kako je planirano

PARIZ (AA) – Jedna od najpoznatijih biciklističkih trka u svijetu Tour de France neće početi kako je prvobitno planirano, jer je francuski predsjednik Emmanuel Macron zbog globalne pandemije novog koronavirusa do sredine jula zabranio održavanje svih velikih javnih događaja.

Organizatori Tour de Francea kazali su da je sada nemoguće da trosedmična trka počne 27. juna iz Nice kako je planirano.

No, ostalo je nejasno hoće li jedna od najvećih svjetskih trka biti izbrisana iz ovogodišnjeg kalendara biciklističkih takmičenja. Novi plan vjerovatno će biti objavljen prije kraja tekućeg mjeseca nakon što se organizatori konsultuju s predstavnicima Međunarodne biciklističke unije (UCI).

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) 11. marta je zbog širenja koronavirusa proglasila “globalnu pandemiju“. Također, WHO je uz Evropu novim epicentrom pandemije koronavirusa, koji se prvi put pojavio krajem prošle godine u kineskom gradu Wuhanu, proglasio i Sjedinjene Američke Države. Od COVID-19 u svijetu je umrlo više od 119.700 ljudi, a potvrđeno je preko 1.920.000 slučajeva zaraze koronavirusom u više od 185 zemalja, govore podaci američkog Univerziteta “Johns Hopkins“. Do sada se oporavilo više od 455.000 ljudi.

Slični članci

Back to top button