Sport

Nejmar želio ostati u Evropi, odbilo ga pet velikana

Njegovi zastupnici su kucali na vrata evropskih velikana, ali niko im nije želio otvoriti

PARIZ – Brazilski napadač Nejmar (Neymar) novi je fudbaler saudijskog Al Hilala. On će u Saudijskoj Arabiji zaraditi 320 miliona eura za dvije godine, dok će PSG-u pripasti nešto manje od 100 miliona eura na ime transfera.

Mnogi su prokomentarisali da je željan novca i da ne razumiju njegov potez. Ipak, realnost njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju je nešto drugo od obične konstatacije da je on grabežljivac i samo željan novca. Njegovi zastupnici su kucali na vrata evropskih velikana, ali niko im nije želio otvoriti.

Nakon pet godina je odlučio napustiti „Park prinčeva“, a čelnici pariškog kluba nisu imali ništa protiv. Aktuelan je neko vrijeme bio njegovog povratak u Barcelonu, ali njegova plata na Kamp Nou ne bi mogli isfinansirati, to bi zahtjevalo žrtvu i odricanje mnogo igrača na šta nisu bili spremni u katalonskom gigantu.

Nejmar je želio ostati u Evropi pa su njegovi agenti, prema pisanju španskih medija, kontaktirali Real Madrid, minhenski Bajern, Čelzi, te mančesterske rivale – Junajted i Siti, ali niti jedan od tih klubova nije bio zainteresovan za dolazak Brazilca.

Na kraju kao jedina opcija ostao je Al Hilal koji će isplatiti PSG i dovesti u Saudijsku Arabiju još jednu megazvijezdu.

Slični članci

Back to top button