Sport

Kokoškov novi selektor košarkarške reprezentacije Srbije

Kokoškov je jedini neamerički trener koji je bio prvi trener jedne NBA ekipe u istoriji najjače košarkaške lige na svetu

BEOGRAD (AA) – Novi selektor muške košarkarške reprezentacije Srbije je Igor Kokoškov, koji je istakao veliko zadovoljstvo što mu se ispunila želja da sa klupe predvodi Srbiju, saopšteno je danas iz Košarkaškog saveza.

Nako je navedeno na sajtu Saveza, posle uspešnih pregovora predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Danilovića i Kokoškova koji skoro dve decenije radi u NBA ligi, postignut je dogovor da on preuzme nacionalni tim Srbije.

Izuzetno smo zadovoljni što će tako kvalitetan stručnjak i jedan od najboljih srpskih trenera ubuduće sedeti na klupi reprezentacije Srbije. Igor je najbolje rešenje za predstojeće izazove, jer nas očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, a jasno je da je naš primarni cilj da izborimo plasman na oba takmičenja“, rekao je Danilović.

Novi selektor Igor Kokoškov istakao je veliko zadovoljstvo što mu se ispunila želja da sa klupe predvodi Srbiju.

Srećan sam da ću biti u mogućnosti da kao selektor vodim nacionalni košarkaški tim Srbije. Dobro mi je poznato koliko ljudi u Srbiji vole i podržavaju košarkašku reprezentaciju. Takođe, dobro mi je poznato kakvi su naši rezultatski standardi koje su svojim uspesima decenijama gradile prethodne generacije igrača i trenera. Očekivanja naših navijača od nacionalnog tima su uvek bila velika, a ambicije igrača i trenera su uvek najveće. Toga sam vrlo svestan. Svaki košarkaški trener sa ovih prostora sanja da postane selektor nacionalog tima, naveo je Kokoškov

Kokoškov je jedini neamerički trener koji je bio prvi trener jedne NBA ekipe u istoriji najjače košarkaške lige na svetu. Internacionalnu trenersku karijeru počeo je kada ga je KSS 1995. godine poslao na usavršavanje u SAD. Nekoliko godina kasnije postao je prvi pomoćni trener iz Evrope na jednom američkom univerzitetu, a u pitanju je bio Mizuri. Prvi NBA angažman dobio je kao pomoćni trener Los Anđeles Klipersa i tako postao prvi neamerički trener u stručnom štabu nekog NBA kluba. Tokom 19 godina NBA karijere bio je pomoćni trener i u Detroitu, Feniksu, Klivlendu, Orlandu i Juti. Prošle sezone bio je prvi trener Feniks Sansa, po čemu je takođe ušao u istoriju, da bi letos u ulozi pomoćnog trenera pojačao stručni štab Sakramento Kingsa.

Slični članci

Back to top button