Sport

Prosinečki: Realno, možemo na EURO 2020

Mali fond konkurentnih igrača te fizička i psihološka potrošenost fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine za selektora Roberta Prosinečkog su, kaže, glavni uzroci "atinskog neuspjeha"

SARAJEVO (AA) – Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, sedam dana nakon veoma loše igre i poraza u Atini od Grčke (1:2) u osmom kolu kvalifikacija za EURO 2020 detektovao je nekoliko uzroka razočaravajućeg izdanja “zmajeva”.

Mali fond konkurentnih igrača te fizička i psihološka potrošenost za Prosinečkog su, kaže, glavni uzroci “atinskog neuspjeha”.

“Momci su se potrošili i psihološki i fizički na Finskoj (pobijedili 4:1 u Zenici tri dana prije poraza u Atini, op.a.). Ne može se reći da nisu htjeli, pokušavali su, ali nisu bili na nivou, tj. nisu mogli. Nikada ne kukam. Ali? Imali smo velikih problema pred posljednje dvije utakmice. Povreda kapitena Edine Džeke. Pa Edina Višće na startu meča s Fincima pa je Zoran Kvržić jedva odigrao drugu utakmicu, u kojoj je Gojko Cimirot zbog povrede promijenjen na poluvremenu. Cijelo vrijeme priprema Miralem Pjanić bio je prehlađen. Ovi što su ušli u igru u Atini nisu napravili pomak. I to ti je to. Nećemo se lagati, nemamo širinu”, rekao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Prosinečki, dodavši:

“Desila nam se strašna oscilacija u tri dana. Od odlične utakmice s Finskom do jako loše s Grčkom. Rekao sam koji su uzroci, ali ne dešavaju se ovakve stvari samo nama. To se događa i daleko jačim reprezentacijama s daleko većim fondom kvalitetnijih igrača”.

Slični članci

Back to top button