Sport

Uspješan debi Mourinha na klupi Tottenhama

U londonskom derbiju Tottenham je kao gost savladao West Ham United rezultatom 3:2, čime je najavio izlazak iz krize

LONDON (AA) – Jose Mourinho se početkom ove sedmice vratio u Premier ligu Engleske. Nakon što je Mauricio Pochettino dobio otkaz u Tottenhamu, Mourinho je predstavljen kao njegov nasljednik, a već danas Portugalac je imao uspješan debi na klupi novog kluba.

U londonskom derbiju Tottenham je kao gost savladao West Ham United rezultatom 3:2, čime je najavio izlazak iz krize. Mrežu “čekićara“ načeo je Son Heung-Min u 36. minuti, da bi sedam minuta kasnije asistirao Lucasu Mouri za vodstvo do 2:0. Pobjedu “pijetlova“ potvrdio je najbolji strijelac tima Harry Kane pogotkom na otvaranju drugog poluvremena. Michail Antonio je golom u 73. minuti smanjio na 1:3, a konačan rezultat postavio je Angelo Ogbonna u posljednjim sekundama sudijske nadoknade.

Tokom karijere 56-godišnji Mourinho je vodio Benficu, Uniao de Leiriju, Porto, u dva navrata Chelsea, Inter, Real Madrid i Manchester United. Najveće uspjehe ostvario je sa Portom i Interom s kojima je stigao do pehara u Ligi šampiona.

Tottenham je pobjedom u prvoj utakmici 13. kola Premier lige Engleske, barem privremeno, skočio na šesto mjesto sa 17 bodova.

Slični članci

Back to top button