Sport

SAD: Pojedini NBA klubovi od petka mogu početi s treninzima

U saopćenju na stranici NBA lige navedeno je da će timovi, u državama koje nemaju naredbe da se "ostane kod kuće" i koje su popustile ograničenja u sklopu borbe protiv epidemije, moći od petka da otvore svoje prostore za individualni trening. Istaknuto je da igrači mogu raditi pojedinačno u objektima za trening, a da kolektivno treniranje ekipa još nije dozvoljeno

WASHINGTON (AA) – NBA klubovi iz saveznih američkih država u kojima nije na snazi mjera “ostani kući” zbog pandemije koronavirusa, od petka će moći otvoriti svoje trening centre.

U saopćenju na stranici NBA lige navedeno je da će timovi, u državama koje nemaju naredbe da se “ostane kod kuće” i koje su popustile ograničenja u sklopu borbe protiv epidemije, moći od petka da otvore svoje prostore za individualni trening.

Istaknuto je da igrači mogu raditi pojedinačno u objektima za trening, a da kolektivno treniranje ekipa još nije dozvoljeno.

U državama Georgia i Oklahoma, koje imaju timove u NBA, mjere za borbu protiv epidemije su ublažene. U narednim danima očekuje se da će do ublažavanja mjera doći i na Floridi.

Back to top button