Sport

Memić: Ne pada nam na pamet da platimo kaznu od 300.000 dinara

Član Upravnog odbora Rukometnog kluba Novi Pazar Husein Memić rekao je danas da im “ne pada na pamet da plate 300.000 dinara”, koliko ih je kaznila ARKUS liga zbog istupanja iz tog takmičenja.

On je u izjavi za radio Sto plus rekao da je odluka rukovodstva ARKUS lige još jedna potvrda da su bili u pravu što su napustili to takmičenje.

“Reakcija rukovodstva ARKUS lige da nas kazni sa 300.000 dinara, a Crvenu zvezdu sa 100.000 govori da samo napravili pravi potez time što smo istupili. Nećemo platiti tu kaznu, ne pada nam na pamet. Kako da platimo kad smo istupili iz te lige”, kratko je poručio Memić.

Rukovodstvo ARKUS lige juče je saopćilo da je zbog dešavanja na utakmici između Crvene zvezde i Novog Pazara u Beogradu, odlučilo da domaći tim kazni sa 100.000 dinara zbog toga što su njihovi navijači na nacionalnoj i vjerskoj osnovi vređali protivničku ekipu.

Veća kazna Novom Pazaru obrazložena je time jer, prije odluke o istupanju iz lige, nije koristio mehanizme Asocijacije, Rukometnog saveza Srbije i nadležnih ministarstava u cilju prevazilaženja problema, već je “ishitrenim istupanjem rukometu i sportu naneo veoma veliku štetu”.

Upravni odbor Rukometnog kluba Novi Pazar doneo je pre dve nedelje odluku da istupi iz Arkus lige Srbije zbog, kako su saopštili, šoviništičkog skandiranja i fašističkih scena viđenih tokom svih 60 minuta utakmice protiv Crvene zvezde u Beogradu.

Na Facebook stranici tog kluba najavljeno je da će o dešavanjima na toj utakmici obavjestiti sve međunarodne rukometne organizacije, a prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, u toku je priprema neophodne dokumentacije i njeno prevođenje na engleski jezik.

Izvor: Radiostoplus.com

Slični članci

Back to top button