Sport

Rutiranje biciklističe staze preko Pešteri

Ovu stazu moći će da koriste i rekreativci ali i profesionalni biciklisti pa se iz projektnog tima nadaju da će brzo i velika državna ali i evropska takmičenja biti održana na ovoj stazi.

NOVI PAZAR – Regionalna razvojna agencija Sandžaka (SEDA) na inicijativu Biciklističkog saveza Srbije i Ustanove za sport i kulturu Tutin osmislila je projekat izgradnje, odnosno rutiranja velike biciklističke staze preko Pešteri. Novac za realizaciju ovog projekta obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a kada staza bude gotova, biće jedinstvena u Evropi – izjavio je za RTV Novi Pazar direktor SEDE Samir Kačapor.

“Od naredne nedelje počinjemo sa rutiranjem staze. Imamo nekoliko lokacija ali ćemo svakako izabrati najbolju. Ova staza biće dugačka 150 km a partneri će nam biti turističke organizacije Novog Pazar, Sjenice i Tutina jer je projekat međuopštinski. Rutiranje će ići od Novog Pazara ka Ribariću, do lokacije gde razvijamo novopazarsku plažu, a odatle ćemo ići prema Tutinu. Od Tutina ćemo se preko Pešteri vratiti ka Novom Pazaru. Vidite da ćemo jednim delom zakačiti i sjeničku opštinu” – objasnio je Kačapor.

On je rekao i da je dobio potvrdu od biciklističkog saveza i brojnih biciklista da će ovo biti jedinstvena biciklistička staza u Evropi jer se najveći njen deo nalazi na 1000 metara nadmorske visine što nije uobičajeno.

Izvor: RTVNP

Slični članci

Back to top button