Sport

Remi Švedske i Španije, Švajcarska bolja od Irske, Grčka savladala BiH

Reprezentacija Švajcarske je u grupi ”D” slavila protiv Irske rezultatom 2:0, dok je Gibraltar poražen od Gruzije sa 2:3

ATINA (AA) – Večeras su odigrane preostale utakmice osmog kola kvalifikacija za EURO 2020.

Reprezentacija Švajcarske je u grupi ”D” slavila protiv Irske rezultatom 2:0, dok je Gibraltar poražen od Gruzije s 2:3.

Lider grupe je Irska s 12 bodova, koliko ima i Danska. Slijede Švajcarska s 11, Gruzija 8 i Gibraltar bez bodova.

U grupi ”F”, selekcija Švedske je remizirala 1:1 sa Španijom. U istoj grupi, Farski otoci su savladali Maltu rezultatom 1:0, dok su Rumunija i Norveška remizirali 1:1.

U ovoj grupi, Španija je prva s 20 bodova, Švedska ima 15, Rumunija 14, Norveška 11, Malta 3, koliko ima i Farski otoci.

U grupi ”G”, reprezentacija Izraela je savladala Latviju s 3:1.

Prvo mjesto u ovoj grupi zauzima Poljska s 19 bodova, a slijede Austrija sa 16, Sjeverna Makedonija 11, koliko imaju Slovenija i Izrael, dok je Latvija posljednja bez ijednog boda.

U grupi ”J”, reprezentacija BiH je na stadionu “Spyros Louis” u Atini izgubila od selekcije Grčke s 2:1. U istoj grupi, reprezentacija Finske je na stadionu ”Veritas” u Turkuu pobijedila Jermeniju s 3:0, dok je Italija savladala Lihtenštajn sa 5:0.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine je u osmom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 na stadionu “Spyros Louis” u Atini poražena od selekcije Grčke rezultatom 2:1.

Grčka je povela u 30. minuti golom Vangelisa Pavlidisa.

Reprezentacija BiH je uspjela izjednačiti samo pet minuta kasnije preko Amera Gojaka koji je pogodio na asistenciju Seada Kolašinca, što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

Selekcija Grčke je u 88. minuti povela s 2:1 autogolom Adnana Kovačevića, što je bio i konačan rezultat meča.

Ovim porazom BiH se oprostila od utrke za Euro kroz kvalifikacije, te se na takmičenje može plasirati samo preko baraža Lige nacija.

Back to top button