Sport

Sharapova i sestre Williams učestvuju u virtualnom teniskom turniru

- Svaki od učesnika će odabrati humanitarnu organizaciju koja će dobiti donaciju od 25.000 dolara

NEW YORK (AA) – Serena i Venus Williams i Maria Sharapova trebale bi se takmičiti u virtualnom teniskom turniru u dobrotvorne svrhe pod nazivom “Stay at Home Slam“.

Agencija IMG objavila je i da su Naomi Osaka i Kei Nishikori također među teniskim zvijezdama koje će učestvovati u nedjeljnom događaju. Među ostalim učesnicima su DeAndre Hopkins i Ryan Tannehill, zvijezde NFL lige u američkom fudbalu, te pjevač Seal.

Svaki od učesnika će odabrati humanitarnu organizaciju koja će dobiti donaciju od 25.000 dolara. Pobjednik turnira će imati čast da odabere ko će dobiti donaciju od milion dolara. Virtualni teniski turnir biće direktno prenošen na Facebooku.

Seriju virtualnih teniskih turnira ove sedmice otvorio je Madrid Open na kojem između ostalih učestvuju Rafael Nadal, Andy Murray, Dominic Thiem, Stefanos Tsitsipas, Angelique Kerber, Viktoria Azarenka, Kristina Mladenović, Donna Vekić… I ovaj turnir na kojem se teniseri nadmeću u video igrici ima humanitarni karakter. Počeo je 27. aprila, a završava u petak.

ATP i WTA su zbog globalne pandemije novog koronavirusa otkazali sve teniske turnire do 13. jula.

Slični članci

Back to top button