Sport

Tuka: Trčao sam iznenađujuće dobro

Na trku sam došao direktno s planine, s priprema i iz punog treninga sam istrčao sjajnih 1:43.99, što je iznenadilo i mene, a i mog trenera, rekao je Tuka

CIRIH (AA) – Najbolji bh. atletičar Amel Tuka sinoć je na finalu Dijamantske lige u Cirihu osvojio šesto mjesto u trci na 800 metara. Zanimljivo osim što je predstavljao BiH, Tuka je bio i jedini predstavnik Evrope u konkurenciji afričkih i američkih atletičara.

Nakon trke Tuka je bio zadovoljan vremenom 1:43,99 minut, posebno jer je u fazi priprema kada polako diže formu za Svjetsko prvenstvo, koje će se od 27. septembra do 6. oktobra održati u Dohi.

“Trka je bila jako brza kao što se očekivalo. Zato sam od početka krenuo sa svojim ritmom trke koji mi odgovara u ovom trenutku. Na trku sam došao direktno s planine, s priprema i iz punog treninga sam istrčao sjajnih 1:43.99, što je iznenadilo i mene, a i mog trenera. Sve ovo je pokazatelj da smo na dobrom putu i tek sada slijedi blago opuštanje i podizanje forme na 100 posto, kako bih u Dohi na Svjetskom prvenstvu bio najspremniji“, poručio je Tuka preko zvanične Facebook stranice.

Slični članci

Back to top button