Društvo

Medžlis IZ: Policajac vršio malu nuždu u haremu džamije

NOVI PAZAR – Medžlis Islamske zajednice Novi Pazar najoštrije osuđuje skrnavljenje Sinan-begove džamije vršenjem male nužde u haremu ove džamije od strane policajca Zorana Miloševića, službenika Policijske uprave Novi Pazar.

Medžlis u saopštenju tvrdi da je taj policajac “inače poznatog po učestalim izlivima mržnje prema islamu i muslimanima, koje obično iskazuje prilikom učenja ezana na džamijama.”

“Prema tvrdnjama očevidaca, tokom ovog događaja dva pripadnika žandarmerije stajala su na kapiji džamijskog dvorišta. Od nadležnih organa Ministarstva unutrašnjih poslova očekujemo hitnu suspenziju i adekvatno kažnjavanje ovog počinioca, čime bi se potvrdilo da ovakvi slučajevi ne mogu imati nikakvu sistemsku podršku”, navodi se u saopštenju Medžlisa IZ u Srbiji.

iz Islamske zajednice dodaju da “ma koliko ovaj čin bio gnusan, ovaj postupak odudara od tradicije dobrih međunacionalnih i međukonfesionalnih komšijskih odnosa u Novom Pazaru” i očekuju od nadležnih organa hitnu informaciju o poduzetim mjerama.

Slični članci

Back to top button