Društvo

Sabor Islamske zajednice u Srbiji, 6. juli 2008.

Na današnji dan prije 11 godina u Novom Pazaru...

NOVI PAZAR – Sabor Islamske zajednice u Srbiji danas je izabrao novo rukovodstvo. Predsednik Sabora je Hajro Tutić, a izabrana su i tri potpredsednika.

Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, istovremeno i glavni muftija, biće izabran na zasijedanju 12.jula. Tada će biti završen proces izbora u IZ u Srbiji.

“I ova svečana atmosfera pomućena nam je lošim vijestima iz Prijepolja”, izjavio je glavni muftija Muamer Zukorlić.

“Naši legalno izabrani predstavnici Medžlisa u Prijepolju su ušli u prostorije Medžlisa, a policija ih je uz brutalnu upotrebu sile izbacila iz prostorija, sprovela i zadržala nekoliko sati”, rekao je Zukorlić.

“Dakle, policija nastavlja sa praksom da se brutalno ponaša prema našim službenicima i autoritetima. Mi smo mislili da je policija prekinula sa praksom brutalnosti prema našim službenicima, ali se to ponavlja”, izjavio je Zukorlić nakon zasedanja Sabora.

On je rekao da ovaj potez policije nikoga u IZ u Srbiji neće pokolebati.

“Sabor je najoštrije osudio ponašanje policije u Prijepolju i taj oštar protest će biti dostavljen predsedniku, Vladi , MUP-u i svim domaćim i međunarodnim faktorima”, izjavio je Zukorlić.

Na pitanje da li očekuje da nova Vlada promeni odnos prema Islamskoj zajednici u Srbiji, Zukorlić je rekao da to od njih zavisi. “Mi ne možemo diktirati kako će se ponašati oni, ali možemo diktirati kako da se mi ponašamo”, odgovorio je Zukorlić i dodao da je spreman na sve varijante.

“Tokom Miloševićeve vladavine nisam se sastajao sa državnim funkcionerima, a poslije 5.oktobra sam se sastajao. Znaćemo kako da se ponašamo u obe uloge”, rekao je Zukorlić.

Slični članci

Back to top button