Društvo

Dačić: Neizvesno da li će biti sastanka zvaničnika Beograda i Prištine u Parizu

On je govorio i o odnosima sa Korejom, zamolivši da se zadrži njihov "uzdržani i umereni pristup po pitanju Kosova", koji znači da su prethodne administracije priznale Kosovo, ali nisu uspostavile diplomatske odnose

BEOGRAD (AA) – Neizvesno je da li će 1. jula u Parizu biti održan sastanak zvaničnika Beograda i Prištine, tog sastanka sigurno neće biti ako ne postoji šansa da se dođe do ukidanja taksi, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šeficom diplomatije Južne Koreje Kang Kyung-wha u Beogradu, Dačić je naveo da nemačka kancelarka Angela Merkel i predsednik Francuske Emmanuel Macron “sigurno neće dozvoliti da ih za nos vuče (premijer Kosova) Ramush Haradinaj”.

Kako je rekao, to neće dozvoliti ni Srbija.

“Mi želimo da se iznađe rešenje. Nije na nama. Neka pokažu da li žele ili ne žele. Očigledno neki ne žele. Rešiće silne probleme širom sveta, a ne mogu da ubede Ramusha
Haradinaja. Pa ko će još u to da poveruje”, rekao je.

O predstojećoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (UN) posvećenoj Kosovu, on je naglasio da će sigurno biti obeležena raspravom o nedavnim događajima i hapšenjima na severu, kao i povređivanju dvojice službenika UNMIK.

On je govorio i o odnosima sa Južnom Korejom, zamolivši da se zadrži njihov “uzdržani i umereni pristup po pitanju Kosova”, koji znači da su prethodne administracije priznale Kosovo, ali nisu uspostavile diplomatske odnose i bili su uzdržani na glasanju o prijemu Kosova u međunarodne organizacije.

Ministarka spoljnih poslova Južne Koreje je potvrdila da će njena zemlja zadržati takav stav, uz nadu da će se dijalogom naći rešenje za to pitanje.

Slični članci

Pročitajte
Close
Back to top button