Društvo

Đerlek: Vakcine potpuno bezbedne

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da će Srbija za imunizaciju stanovništva uskoro imati na raspolaganju vakcine tri različita proizvođača.

Đerlek u Jutarnjem programu TV Prva ponovio da su i Fajzer/Biontek i ruska i kineska vakcina, koja se uskoro očekuje u Srbiji, potpuno bezbedne, naglasivši da je vakcinacija jedini način da se izbegne zaražavanje koronavirusom.

On je istakao da je spoljnopolitički kredibilitet naše zemlje danas na višem nivou nego ranije i zbog toga je Srbija uspela da dobije vakcine i počne imunizaciju čak i pre Evropske unije.

Imamo operativni plan imunizacije u tri faze. Planiramo da vakcinišemo ukupno približno 3,4 miliona naših građana. Kada to budemo postigli, bićemo na dobrom putu da pobedimo koronavirus, istakao je Đerlek.

U narednim mesecima planiramo da ubrzamo imunizaciju, tempom kojim vakcine budu stizale u Srbiju, rekao je državni sekretar Ministarstva zdravlja, uz podsećanje da je u toku vakcinacija zdravstvenih radnika i to ne samo onih iz kovid sistema.

Imamo porast smrtnosti i među nekovid pacijentima. Zato je važno da se svi zdravstveni radnici vakcinišu kako bi i pacijenti, koji nisu zaraženi koronavirusom, imali adekvatnu zdravstvenu zaštitu, zaključio je Đerlek.

Slični članci

Back to top button