Društvo

na današnji dan… Pet zatvorenika pobeglo iz zatvora

Na današnji dan pre 13 godina objavljena je ova vest.

NOVI PAZAR – Iz Okružnog zatvora u Novom Pazaru pobegli su zatvorenici M. Turković, D. Radosavljević, E. Halili, E. Nišić i A. Iković, potvrdio je dežurni istražni sudija Ćamil Hubić, inače predsednik Okružnog suda u Novom Pazaru.

rahmetli Ćamil Hubić

Zatvorenici su, najverovatnije inspirisani filmovima, došli na ideju da probiju rupu u zidu od WC-a i da izađu u zatvorsko dvorište, a kasnije su se preko ograde preskočili u dvorište neke od privatnih kuća i pobegli u nepoznatom pravcu.

Policija se dala u hitnu akciju i nakon dva sata uspela je da uđe u trag dvojici odbeglih zatvorenika i da ih uhapsi. Reč je o M.Turkoviću i D.Radosavljeviću. U sredu oko 12 časova policija je uspela da uhapsi i E.Halilija i A. Ikovića.

Trenutno je nepoznanica zbog čega su se zatvorenici odlučili na beg, jer su svi trebali da izađu iz zatvora do marta 2007.godine, a samo je Radosavljević nakon odluženja ove kazne morao da leži još šest meseci. U Okružnom sudu u Novom Pazaru služe se kazne do godinu dana zatvora. Trenutno je u bekstvu još samo E. Nišić.

Istraga treba da utvrdi kako je moguće da zatvorenici izađu u dvorište i da se neopaženo prebace preko zatvorskog zida koji je visok nekoliko metara i po kojem je bodljikava žica.

Slični članci

Back to top button