Društvo

Političari čestitali Kurban-bajram

Kurban-bajram čestitao je i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić

BEOGRAD, 08. jul 2022.(FoNet) – Premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je danas praznik Kurban-bajram reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću, glavnom muftiji Islamske zajednice u Srbiji Mevludu Dudiću, kao i vernicima islamske veroispovesti, sa željom da praznične dane proved u zdravlju, blagostanju i miru sa svojim najbližima.

Neka bajramska poruka nadahne svakog da u duhu istinskih vrednosti, negovanju duhovne sloge i tradicije jačamo trajne i najviše vrednosti mira, ljubavi i međusobnog razumevanja. Kurban-bajram šerif mubarek olsun, poručila je Brnabić.

Ministarka pravde Maja Popović čestitala je Kurban-bajram Rijasetu islamske zajednice Srbije i Mešihatu islamske zajednice u Srbiji i svim vernicima islamske veroispovesti.

“Neka poruka velikog praznika osnaži ljubav, poštovanje i razumevanje kao trajne i najviše ljudske vrline, da bismo zajedničkim naporima radili na dobrobiti i napretku Republike Srbije”, navedeno je u čestitki.

Praznik je čestitala i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, koja je uputila čestitku svim islamskim vernicima u Srbiji.

U izazovnim vremenima u kojim živimo najvažnije je da budemo solidarni i tolerantni, uvek spremni na praštanje i pomaganje jedini drugima, rekla je Mihajlović.

Direktor Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicama Vladimir Roganović čestitao je velikodostojnicima, verskim službenicima i svim vernicima Islamske zajednice Kurban-bajram.

“Neka vam bajramski praznici ispune srca radošću i budu podstrek da činjenjem dobrih dela zajedno radimo za bolju budućnost Republike Srbije u duhu zajedništva, međusobnog poštovanja i razumevanja”, navedeno je u čestitki.

Slični članci

Back to top button