Društvo

Studenti iz trideset i jedne države pohađaju FIS u Novom Pazaru

NOVI PAZAR – Fakultet za islamske studije u Novom Pazaru pohađaju studenti iz više od trideset stranih država što ga čini najatraktivinih fakultetom na Balkanu kada je u pitanju interesovanje stranaca.

“FIS je osnovan 2001. godine, i napornim i strpljivim radom došli smo do ovog stadijuma da iz trideset i jedne strane države studenti dolaze da stiču znanje od naših profesora”, rekao je FoNetu dekan Enver Gicić.

FIS je član međunarodne Unije islamskih univerziteta i organizacije za nauku i kulturu ISESKO, a ima tri smera: islamistiku, šerijat i pravo, pedagogiju i komunikologiju.

Osim domaćih studenata iz Srbije, FIS pohađaju studenti iz: SAD, Pakistana, Avganistana, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Severne Makedonije, Albanije, Austrije, Nemačke, Slovačke, Holandije, Belgije, Švedske, Francuske, Danske, Švajcarske, Maroka, Alžira, Tunisa, Egipta, Palestine, Libana, Sirije, Turske, Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Ujedinjenih arapskih emirata i Rusije.

“Za nas je velika čast što se svi ti mladi ljudi sreću, razmenjuju iskustva i mišljenja i zajedno stiču znanja ovde u Novom Pazaru”, poručio je Gicić.

Osnivač Fakulteta za islamske studije je Islamska zajednica u Srbiji.

Slični članci

Back to top button