Društvo

Ružić o zahtevu BNV: Šaljemo inspekciju

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, povodom zahteva Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) vodećim funkcionerima Srbije i Crne Gore za uspostavljanje specijalnog statusa Sandžaka, izjavio je da je to zloupotreba jedne institucije i da će poslati inspekciju iz nadležnosti tog ministarstva.

Umesto da se late posla koji je u okviru ingerencija nacionalnog saveta, u ime koga i izlaze pred svoje sunarodnike, oni i dalje koriste to mesto za privlačenje političke pažnje, očigledno i dalje sa ozbiljnim žalom za nekadašnjim foteljama u Vladi Srbije – rekao je Ružić za Politiku.

Predsednik BNV Esad Džudžo, tvrdi za Politiku da o zahtevu ne zna ništa zvanično i da je pismo rezultat zalaganja jedne grupe većnika u Izvršnom odboru, s liste “Samopredeljenje” Selejmana Ugljanina, ali smatra da je ovo telo nadležno da razmatra i “krupna” pitanja poput statusa Bošnjaka i Sandžaka.

– Ovo ne da samo izlazi iz okvira rada Nacionalnog saveta bošnjačke nacionanale manjive, nego je zloupotreba jedne institucije čiji se rad finansira od novca svih građana Srbike – ističe Ružić.

– Ministarstvo će svakako reagovati slanjem inspekcije iz naše nadležnosti, a verujem da će i drugi organi, uključujući i tužilaštvo, demonstrirati pojačanu pažnju u vezi sa ovim slučajem – rekao je ministar Ružić.

Slični članci

Back to top button